Villereden, Stiftelsen Sorø Akademi

Kopp Sorø havde i 2022 den ære, at stå for totalrenovering én af Stiftelsens mange ejendomme, Villereden, som også er kendt som Ministerboligen.

Huset er opført i 1860 af grosserer Alfred Hage. Han byggede huset til sin datter Vilhelmine, kaldet Ville. Hun var gift med Peter Heise, som var sanglærer ved Sorø Akademi 1857-65. Huset er opkaldt efter Ville, og hedder derfor Villereden. Huset rummede på 1. salen en lejlighed, der udlejes til private. Stueetagen blev brugt af Stiftelsen til repræsentative formål..

Villeredens totalrenovering inkl. efterisolering og nyt tag, står Kopp Sorø for.

Villereden ombygges til energivenlige lejligheder. Flotte lyse rum, flere niveauer og med respekt for en masse gamle detaljer.

Undervejs i ombygningen stødte vi på gamle finurlige detaljer som “et lille barn” udhugget i skorstenen. Disse detaljer bevares selvfølgelig.

Villereden huser nu lejere i den store 200 m2 stuelejlighed, med flotte træterrasser og udsigt til søen, samt på 1. salen. På ejendommen er der blandt andet et fredet rum, som vi ikke har måtte ændre på og som derfor står som hidtil.

Bygherre: Stiftelsen Sorø Akademi

Hoved Entreprise: Kopp Sorø A/S

"Vi er meget tilfredse med Kopp Sorøs folk der har været i fuld gang, da vi flyttede ind før tid. Deres kompetencer og deres imødekommenhed har vi værdsat højt. Det er nogle gode medarbejdere I har der"

- Nye lejere i stueetagen

Kopp Sorø A/S – Fulbyvej 4A – 4180 Sorø – CVR. nr. 3338 4599 – Telefon 5784 9036 info@kopp-soroe.dk
Cookiepolitik  Privatlivspolitik