Udskiftning af vinduer i villa

Der går ikke en dag uden, at Kopp Sorø sætter vinduer i et eller andet sted på Sjælland.  Uanset om det er et enkelt vindue eller en større entreprise, så er det en opgave for Kopp Sorø. I skrivende stund går vores servicetømrere Svend Erik Nielsen og Claus Tønnesen på en opgave i Sorø, hvor en villa skal have udskiftet otte vindueselementer. Fire vinduer på nederste etage samt to vinduer i hver gavl.

Når vi udskifter vinduer, lægger vi stor vægt på, at det skal gøres så nænsomt som muligt, så murværket ikke beskadiges. Den indvendige og udvendige fuge langs vinduet skæres op, vindueselementerne tages ud og vindueskarmen skæres i mindre stykker, så den forsigtigt kan adskilles og fjernes. Herefter rengøres vinduesfalsen for gamle fugerester. De nye vindueskarme monteres på samme position som de gamle vinduer, så det ser ud som om, at de altid har været der.

De nye vindueselementer sættes i – selvfølgelig efter de rette forskrifter fra leverandøren og der lukkes til med fuge. Villaens gamle vinduer var sat i med hård cementfuge, hvilket er uhensigtsmæssigt, når træet og murværket giver sig i vind og vejr. I dag anvendes typisk gummifuger ved udskiftning af vinduer, medmindre der er tale om fredede ejendomme. Gummifuger er tættere og kan arbejde sammen med husets bevægelser.

Villaens nye vinduer er holdt i samme stil som de eksisterende vinduer for at bevare husets gamle udtryk. Kopp Sorø kan levere vinduer fra alle danske vinduesproducenter og til denne opgave blev der leveret vinduer med små pynte sprosser. Med bibeholdelsen af de indvendige sort marmorede vindueskarme passer de nye vinduer perfekt ind den klassiske gule villa.

Her er der tænkt over ejendommens udtryk. ’’Som fagperson er det dejligt at være på en opgave, hvor kunden tænker på, hvordan det færdige resultat ser ud velvidende, at de kunne have fået en billigere løsning, men som til gengæld havde ændret ejendommens fremtoning’’, siger Svend Erik Nielsen. Han har arbejdet i faget i mange år og har prøvet lidt af hvert. ’’Det er vigtigt med en god håndværker, når man skal have udskiftet vinduer. For mig er en god håndværker en, der sætter pris på sit håndværk og som ikke er ligeglad med, hvordan tingene ser ud. Tingene skal laves korrekt og fagligheden skal være i orden. Og det har vi i Kopp Sorø’’, afslutter han.

 

Kopp Sorø A/S – Fulbyvej 4A – 4180 Sorø – CVR. nr. 3338 4599 – Telefon 5784 9036 info@kopp-soroe.dk
Cookiepolitik  Privatlivspolitik