Middelgrundsfortet

Middelgrundsfortet er opført 1890-94 som en del af Københavns Befæstning, blandt andet med fyld fra udgravningen af Frihavnen. Middelgrundsfortet var verdens største søfort. Arealet af øen, inklusiv bølgebrydere, er på ca. 67.000 m², mens selve landområdet udgør 50.000 m². Den er dermed antagelig verdens største menneskeskabte ø uden fast forbindelse til land.

Middelgrundsfortet kom til at spille en uheldig rolle i forbindelse med den tyske besættelse af Danmark den 9. april 1940. Da det tyske skib med tropperne, som skulle besætte København, om morgenen omkring kl. 4 nærmede sig Middelgrundsfortet sammen med en tysk isbryder, blev der fra fortet afgivet signal til skibene om at stoppe. Da skibene fortsatte, ville man fra fortet afgive et varselsskud, men det var ikke muligt for kanonbesætningen at lade kanonen! De tyske skibe kunne således uantastet fortsætte ind til Langelinie.

Renovering med respekt for det gamle
Middelgrundsfortet har været fredet siden 1984, og renoveringen skulle foregå med stor respekt for den eksisterende arkitektur. Projektet var baseret på en balance mellem at sikre det smukke ydre, men samtidig have fokus på den nødvendige sikkerhed for de unge mennesker, der fremover skal på eventyr i Øresund.

Netop respekten for det gamle og originale er en af Kopp Sorøs kerne kompetencer og i forbindelse med restaurering af Middelgrundsfortet i 2018-2019 er vi stolte af, at have fået underentreprisen i forhold til udskiftningen af en del indvendige døre og restaureringen af de originale vinduer.

Bygherre: Middelgrundsfonden

Under Entreprenør: Kopp Sorø A/S

 

Kopp Sorø A/S – Fulbyvej 4A – 4180 Sorø – CVR. nr. 3338 4599 – Telefon 5784 9036 info@kopp-soroe.dk
Cookiepolitik  Privatlivspolitik