Falkensteen Gods

Falkensteen Gods består af en gammel hovedgård, som nævnes første gang i 1372 og som dengang gik under navnet Pebringegaard. I 1774 blev godset solgt på auktion, da riget manglede penge og blev af sten fra den nedbrudte Antvorskov Klosterkirke opført med en ny hovedbygning. I tilknytning til hovedbygningen byggede den tidligere godsejer i 1862 en lade med såkaldt t-hvælvet stråtag.

Laden er i dag fredet og vedligeholdes omhyggeligt – både hvad angår stråtaget, de kalkede tavler og det sorttjærede træværk.

Men da den særprægede og totalfredede stråtækte lade blev delvist ødelagt under stormen Bodil i 2014, var der brug for særlig håndværksmæssig ekspertise og specialviden fra flere kanter. Bueladen skulle genrejes efter oprindelige metoder, hvor træsamlinger bærer hele konstruktionen.

Kopp Sorø håndterede entreprisen med ingeniører, arkitekter og en såkaldt naver, som er en håndværker, der mestrer det traditionelle håndværk med trækonstruktioner. Genopbyggelsen foregik i tæt samarbejde med Kulturarvsstyrelsen.

 

Bygherre: Carl Lawaetz, ejer af Falkensteen Gods

Rådgiver: Kulturarv styrelsen

Entreprise: Kopp Sorø A/S

 

Kopp Sorø A/S – Fulbyvej 4A – 4180 Sorø – CVR. nr. 3338 4599 – Telefon 5784 9036 info@kopp-soroe.dk
Cookiepolitik  Privatlivspolitik