Bæredygtig renovering af villa i Hvidovre

Kopp Sorø A/S har fået til opgave at renovere denne villa fra 1936, som ejes privat.

Villaens ejere er meget optaget af det bæredygtige byggeri, så en stor del af løsningerne har Kopp Sorø været med til at løse,- nogle af dem for første gang for os,- og netop derfor er det en super spændende opgave. Kopp Sorø er allerede velbevandret i det gamle håndværk og fredede bygninger.

Hele byggeriet foregår CO2 neutralt. Eks. er det isoleret med græsisolerings-bats der normalt kræver en alligator sav grundet de lange seje fibre og hårdheden. Kopp Sorø endte dog med at benytte en helt almindelig isoleringssav. Derudover er al fliseklæb og alle maler produkter svanemærkede.

Under byggeriet fremkom en gammel brandskade. Denne var pakket ind og gemt væk under gips lofterne! Hanebåndsspærret skulle udskiftes og ikke bare med et stykke nyt træ, men gerne med et stykke brugt træ, der kunne matche resten af husets tømmer. Vores tømrer Klaus Hansen fangede hurtigt den opgave- han havde da lige tilfældigvis sådan et stykke liggende der hjemme fra en tidligere sag i Skælskør, og det tog han så med! Bæredygtighed og genbrug!!

Af andre opgaver Kopp Sorø har løst, kan nævnes total renovering af 1. salen på tømrer, murer og maler siden, nyt badeværelse og stue på 1. sal med loft til kip, nyt badeværelse i stueetagen og ny trappe til erstatning af den gamle. Skorsten er fjernet og taget repareret. Dampspær er lavet bæredygtigt med livingboard plader, der tapes i samlingerne.

Bygherre: Ejer Dorota Beres

Hovedentreprise: Kopp Sorø A/S

Underentreprenør:  Murermester Rasmus Gustavsson og Malerfirmaet HC Maler.

 

......Men vores dygtige tømrer fra Kopp Sorø A/S havde andre planer. Han havde nemlig præcis sådan et stykke træ liggende hjemme i privaten, og nåede at tage det med til huset, før vi fik sat os i bilen. Spærret kommer fra et andet hus, omtrent lige så gammelt som vores, som tømreren har tømret på for noget tid siden. Det skulle smides ud, men det nænnede han ikke. Nu skal det holde på vores tagkonstruktion. Og det har vi det rigtig godt med.....

- Dorota Beres, Projektleder og ejer

Kopp Sorø A/S – Fulbyvej 4A – 4180 Sorø – CVR. nr. 3338 4599 – Telefon 5784 9036 info@kopp-soroe.dk
Cookiepolitik  Privatlivspolitik